slide show ...


Saturday, January 26, 2008

Berguna untuk Camping tak lama lagi...LASOR ..la kut ..

Klik gambar untuk gambaran lebih jelas.....

Tin Cocacola @ minuman tin boleh juga diguna pakai kalu sesak2 tarak stove ( dapog )kt dalam utan...potong2 jadi macam dlm gambag tuh boh minyak gas ,tak pun minyak petrol pun bulih..kepada sesapa yg nak pi Lasor tak lama lagi boleh la bawak benda ni banyak2....Kalu sesapa yg ada tin yg lebih besar lagi bagus boleh buat gak...cuma ciri2 kena sama dgn gambar nih..







Ini yg aku buat kat opis..dengan hanya menggunakan Leatherman Wave aku jer,,,tanpa tools yg banyak...




Siap untuk digunakan........cuma boh minyak jer..

Friday, January 4, 2008

Lu Tua di Penang Lagi......2008 ( Lebih kurang mcm LeTour de Langkawi la bunyi dia ..! )

1 hb jan 2008 ( hang pa jgn tekejut..pasai date stamp tu tarikh lain...aku silap ejes)

Emmm,,,tahun baru azam baru..kebanyakan kita lagi tuh la,,tapi tercapai ke idak, tak tau lah..Aku dah lama sebenarnya nak cuba Round Island dengan keluarga,,,kalu masuk utan dgn family dah banyak kali dah pun...ride jer yg blom,,tp ada satu masaalah ....... anak aku yg kecik tuh mana nak taruk, nk beli tempat duduk budak yg kat blakang tuh...tak bebaloi lagi pun bukan selalu aku nak ride dgn dia,,,,pikiag punya pikiag aku dpt satu idea,,,, aku ingat aku ada beli carrier masa nak pi Lasor 2 tahun lepas...emmm.. inilah kerja tangan aku..."anak punya pasai".....

Kelengkapan,,,& eksesori tak lah banyak sangat... besi tuh aku nak guna sebagai foot rest kat anak aku...



Ini carrier yg aku beli untuk ikat parang bila masuk utan..cuma aku tambah "kusyen" sket bagi selesa...pungkog pun tak sakit hehehe....


,,,bentuk rupa foot rest....walaupun nampak simple tapi cukup untuk melegakan anak aku, untk letak kaki dia bila .."ride"...nanti.

Testing di umah...anak aku senyum seronok....hehehe...

Malam tu aku rehat cukup2,,,sambey dok pikiag ,,,,,,,bulih ker aku nak kayuh dengan anak aku kat blakang,,,bahaya sket masa downhill & masa nak start kayuh,aku takut dia tertonggeng ke belakang.....tapi apa pun aku nak cuba dulu..


Kami dua orang dipagi 2008.....bermula dari Relau... pukui 8.00 pagi..Ishkk boleh ke ni ?



,,aku bawak Marka dgn MTB...hehehe..mcm Myanmar plak ...
Ni kat bukit balik pulau jalan lama......ok lagi....jalan tuh tengah dalam pembinaan trafic light pun ada...canggih Balik Pulau la nih....trafic light ataih bukit huhu...


,,,kaki "menyemat"... tak tau la dia nih,,,,aku panggey dia "Mat Smart"


Ni dekat Tokong Hindu,,selekoh merbahaya....aku ok lagi..



Sampai Balik pulau dah...lega...sikit.. !



,,,ni Cameraman aku,,,asik dok bergaya dgn Gary Fisher dia jer.. !




,,,,YeeeHaaa,,,sampai Titi Kerawang dah.... ! rider blakang tu X gelpren aku..hehehe..

,,,kami pun posing untuk kenangan...


,,kami brenti makan roti canai,,lapag la pulokkkk.... masa ni aku nampak ramai rider MTB & Roadie melepasi kami,,,ada setengah tertanya2 budak kecik tu ride gak ker??...




,,,Lepas Titi Kerawang sikit,,downhill la..cameraman aku dgn assistance dia teruih hilang melayan downhill ... bedesup..tak nampak ,,,pasai tu la gambag downhill tarak..



....jumpa balik kt Dam Teluk Bahang.




,,,sampai Batu Feringhi ,,,perut terasa lapag...lagi..nak senyum pon tak leh dah !
Overall ride ni,,,aku tersangatlah letihnyaaaaa....mana kan tak,,,dok bawak passenger kt blakang lagi...aku tak payah pakai Mp3 pasai anak aku nanti menyanyi mcm2 lagu...hahahaha lagu Naruto,,Doraemon,10 little india semua dok ada..,lagu di nyanyikan berulang2...saved..!
Aku kira tahun baru ni aku dah buat satu record MTB untuk family dan diri aku sendiri,,walaupun letih aku puas dgn pencapaian kami.............. semoga 2008 ada banyak lagi "ride2 yg mengarut" boleh aku buat.... jiran aku kata ....."Aiyaaaa... lu olang mau pi kayuh pusing penang ka...siawww laaa...ada kereta angkat pi lagi sinang maaaa" ....hehehehhe...aku senyum jer kat dia....










video