slide show ...


Sunday, October 28, 2007

Malaysian Rally

1st in Asia,Mobile RALLY CONTROL..









Aku ada join Malaysian Rally sebagai Pegawai Komunikasi, maklumat lanjut pasai Rally http://malaysianrally.com.my/ , tahun 1997 ada jugak masuk tapi disebabkan masa tuh ekonomi tak beberapa kukuh kami pull out halfway,memandangkan sekarang aku banyak komitment terpaksalah lupakan hajat aku nak main balik mender nih. So sekarng nih jadi Marshal je cukup la ,sambey tengok race setahun 6 kali. Syiok juga jadi crew Malaysian Rally setahun ada 6 tempat aku bulih bejalan makan angin sambil buat kerja,,Terengganu,Johor,Pahang,N.Sembilan dan Perlis adalah antara negeri yg menjadi tuan rumah setiap tahun dalam kejohanan Rally Malaysia dan Johor tempat yang diiktiraf oleh FIA untuk kejohanan Asia Pasifik Rally.( APRC)

4x4





































Selain dari dok Kayuh beskal ,aku juga seorang pencinta alam semulajadi,jadi bila ada kesempatan aku pi la melawat tok nenek dengan kawan2 aku kat dalam hutan, hobi ini sebenarnya untuk menghilangkan stress,dan memupuk semangat berpasukan (teamwork) dan yg penting untuk membina self confident ...ishkkk betui la kot apa aku cakap nih ..almaklom la bukan senang nak cross jembatan kayu 2 batang nih kalu tak konfiden...Nih aksi aku paling mahai cross titi balak masa ni kami pi Mahang Kedah...nak kata pi yang hard core punya tarak la,cuma pi untuk makan angin dan mandi ayag terjun jer..bawak family dgn kawan kawan sambil dok sembang pandai pot pet pot pet...sampai kepagi tak leh lena..hahaha...


video

Cameron MUDD Ride 07


Ride ni organised by PCC, nama dia Mountain bike Until U Drop Dead,,,nasib baik aku tak drop dead..cukup mencabar ride nih lebih kureng 52 km, up & down hill ,lalu kok kampong orang asli kat cameron highland,sayoq tak larat nak makan aihh..buah strawberi lagi la..sampai kembong perut..yang bestnya dpt tengok persekitaran dan kawasan penempatan orang asli yang semakin canggih la nih...ada ASTRO beb !...umah aku pun tak ada,,tapi yang peliknya depa nih suka dok tempat mcm tuh walaupun kerajaan telah menyediakan penempatan yang beru...best juga la pasai 1st time pi ride outstation sejuk plak tu tempat tu,nak cerita detail pasai ride ni pi baca kat http://fakawitribe.com/ heheh aku nak tulis panjang panjang tak reti la huhu,,

MtBike

Ni aku punya "waris jari hantu"..ada 3 jer..semua pun mcm aku gak suka sukan yg bukan bukan..haha..
Ni la nama dia orang tua naik gerek......lama2 jadi budak2 hahaaha...













Hobi ni mmg baguih untuk kesihatan, aku terjun ke dalam telaga hobi nih baru 3 tahun lepas dahulunya aku penggemar Motorcross dan 4 wheel drive. secara kebetulan je join hobi nih ,sebab aku sendiri ada dua tiga hobi yang tak telarat nak layan dah,,,Mt.Bike..mula start ,,kayuh petang petang jer,dan selalu aku bawak masuk hutan sangkut kat belakang jeep aku bila pegi offroad & camping,Sekali jumpa member kat kedai beskal Lim Bayan Baru,depa ajak aku join member lain hari minggu Carpet Ride,pi ...pi sekali tengok beskal depa alamak meleleh ayag liog,,aku pun start gila hobi nih dan 4x4 aku tinggai sat,,,lama lama bila tengok beskal canggih dia jadi ketagih nak beli yang sempoi nyer, yg terlalu canggih mahal jadi aku beli yang takat aku mampu jer lah. KHS Alite 1000D,,yang aku dok pediah la ni..Blog ni pun aku create pasai jeles tengok blog Mat Kedah,,,sekarang ni Mat Reporter aku panggey dia pasai lepas setiap Ride je dia balik tulis report kat blog dia...aku pun teringin nak buat satu,,hu hu..
Dipendekkan cerita,,jom kita pi kayuh sama sama bila hang senang ???......