slide show ...


Thursday, March 27, 2008

Xtreme Xpedition

Ipoh Fellowship Ride 08'





,,,dok xsyen lepaih abih ride...

Tahun ni aku try jugak ... untuk menguji pencapaian peribadi aku,, boleh abih ke dak?.. Kami turun 4 rider dari Penang,lagi sorang rider masa kami on d way ke Ipoh, dia dok tak ketahuan hala dok ada kat Gunung mana mtah di Cameron Highland, sampai Ipoh ujan lebat,,( esok hang pa siapla... kelebog ) disebabkan aku lambat & registration dah penuh...aku jadi "Ghost Rider".... hati aku bebelah bagi bila sampai 1st CP sebab Marshal cakap ada 4 bukit lagi URgHh....masak akuuu...time tuh tgh panaih lit lit....disebabkan aku nak tau sehebat mana trail nih aku gagahkan juga kaki mengayuh pelan2.....aku sempat plot trail dgn GPS aku..kut kut ada sapa sapa teringin nak mencuba trail nih bulih la mintak copy kt aku...nak publish kat sini pun buat semak jer pulak....Aku sampai finish dalam pukui 2 ++ mcm tuh...member tinggai pasai aku dok tunggu anak didik aku yg pakai Jersey AMD...begaya nak mampuih tapi sampai 1st CP dia kluag ikut short cut...hampehh.. !
Petang abih ride kami pi mandi kat Ayag terjun CHEPOR.... on d way balik aku pengsan tak sedag mana...tup tup dah sampai Tol Bukit Tambun huah huah huah...
Overall Ride ni.. aku bagi 5 bintang.. dekat nak sama Penang Jamboree 07.. cuma lebih kepada Cross Country ride....

.....Yang aku paling marah sekali kat organiser,, pasai buat Map yg kami...payah nak paham jenuh aku nak mencari "starting point" nasihat aku kat organiser "Roadrunner Ipoh"... lain kali buat la Map betui2 siap dengan landmark yg complete sikit.. kami bukan orang Ipoh..pikiag la sama orang luar yg nak pi kayuh...Deyyyy...aper dahhhhh.....


,,,muka2 yg pi menyerah dan menyeksa diri kat Ipoh... :)

,,,,,,,,,,,trafic jamm......

,,,,CP 1.... dah 17.9 km... semua ada 4 CP... huu la laaaaaaaa....

,,,,kesian kat diaaaaa....


,,,inilah rider yg kayuh tak abih,,,tapi gaya macam Pro... !





Friday, March 21, 2008

Feroza Drift

,,,Lama aku tak try...bila teringat masa muda2 aku pun pi pelepaih geram dengan 4 x 4 aku...tapi pada hakikatnya 4x4 tak sesuai lansung untuk buat spin @ drift disebabkan ianya tinggi dari kereta biasa....

Oleh kerana anak aku dok racun aku,,,aku pun layannn.........ini antara aksi terlampau Feroza aku..ZesSSsssss.......

video

Wednesday, March 12, 2008

UrgHhh...Malasss...






,,,,Setelah sekian lama aku tak ride,,baru ni anak aku balik cuti semester sekolah..dia ajak aku ride aku pun layan jer lah....bila dah lama tak ride rasa malaih nak bok turun beskal...lagipun aku sebok dengan benda lain kerja pun banyak..kadang kadang jeles tengok member2 pi ride situ..sana ..sini..

,,,Gary Fisher anak aku punya...


buah durian baru dok putik,,tak lama lagi banyak la...