slide show ...


Wednesday, November 28, 2007

Monday Carpet Ride........


Mau tak mau aku kena training gak untuk Jamboree tahun ni,,Sunday tak leh ikut member2 pi ride jadi aku ambik kesempatan ride hari Isnin..pasai Sunday aku gherja daaaa...apa punya "thur"...jeles aku tengok Mat Kedah dgn Zankx pi layan trek dgn geng2 depa.." cuti2 sekolah ni biasa la ride partner aku ialah aku punya dua orang "waris jari hantu" yg selalu pandang belakang tuh...aku dh cakap "jangan Pandang Belakang" tapi depa tak mau dengag...Group MTB panggey tempat ni Carpet Ride lokasi laluan diKebun Durian Sg.Ara..Overall Trail aku bagi 2.5 star, cemented setengah tarmac setengah..part yg aku suka kt situ lepas kebun sayog ada climbing dua kali...zupPp..pass tu zaPpPp... tang tuh mula mula kayuh dulu 3 x tolak..la ni..sap sap sueyyyyy....tapi bahaya sikit bila downhill pasai ada motosikal orang buat kebun durian kt situ selalu pi mai pi mai,,silap langkah nanti eksiden dgn depa.. aku besa sekali turun punya laju sekali dekat kona ada motor,,pergh..besilat aku..sib baik tok guru silat aku,,tuh sempat peturun "buah tepis motor" kt aku ..tarak kalu besepai dlm gaung ...

Balik ride aku terus pebetui beskal apa yg patut untuk Kayuh Lasak.....kira kira aku ni Rider yg save duit lah,,,set up sendiri heheheh..almaklom la banyak komitment....lagi pun aku target nk beli frame baru jadi kena simpan duit lah gitu .............

Malam tadi aku dgn Pok Nik pi tengok beskal JBC Pro..hhehehe..Mat Kedah hang ajak ler member kita tu pi try test jentera baru dia tuh huah huah huah,,,













....yeahhh....

Sunday, November 25, 2007

Jom pi Pulak LASOR bila??

Nik Pesa beraksi di laluan ke Lasor,,sampai terNgaNga mulut,,,guano mu Pok Nik?..
Hang pa tengok pokok tuh ada lubang kt tengah2 macam apa???..

tempat ni mmg Marvelesss...la wa cakap sama lu,,,uphill, down hill, kelebog, ayag terjun,,semua ada chalet,,,tapi kalu kesana mesti nak kena tidog semalam dua tarak kalu tak stim arr,,4 wheel drive......wa boleh arrange,,back up...no problem wa boleh cari,,,generator no problem wa boleh kasi pinjam,,,technical advise wa boleh provide,, wa bukan ALONG tapi wa mau tolongg...hehehehe..
Mat Kedah apamacam....jom arrange tengok bila nak pi...kalu ramai respond,,,kita masuk recce....dulu ushar line dgn jalan pasai depa kata la ni tak berapa elok,,Reccee kena pi pagi pagi,,,balik petang,, apamacam???????

Show Off......sikit...

,,,sori telupa pakai helmet,,,,hehe,,

video

Geng Perlis mengganas di Balik Pulau !

,,,hang pa tengok muka kami ada iras iras dak? tang mana ?


Malam tadi aku pi Komplek Sukan Batu Uban atas advised Mat Kedah pasai ada geng Perlis mai sini, depa pi Kayuh kt Balik Pulau ikut jalan nk pi Ayag Itam Dam,,elok la aku pun tak pernah jumpa Mat Kedah cuma dok tengok gambag dgn sms jer,,tapi hampeh nyer Mat Kedah dia pederaih pi dulu, pukui 11.30pm baru dia call aku suruh pi sana (KBS). Sampai sampai aku nampak depa dok wok turun beskal (gerek la tuh),,sat ni marah orang kampong aku pasai aku panggey Beskal hahahaha,,,lepas sembang kt luag dgn "Menthor Gerek" depa,,Pak Wan & d gang..aku masuk pi tengok Mat Kedah kt dalam...chehhh..tengok tengok Zankx tuh..rupa2nya sedara aku lah...belah bapak aku yg dok Tunjang tuh,,Kg. Ketoi,,(....mengikut fakta sejarah,,according to my late father story, org2 kt kampong tuh semua banyak duit pasai tu panggey Kampong Ketui, "ketui " tu makna dia duit la,,so kalu hg pa pi kedah bawak la ketui banyak2,,, jangan bawak ketui batu dah la,,...hahhaha..) geng "Megat Dewa", "Ku Jiwa" semua la tuh..depa depa ni, kira dulu dulu geng "KAHAQ" la jugak, kok belah Tunjang tuh heheheh..termasuk arwah Bapak aku.. ni dia keturun la kat aku plak tapi aku tak la "seKAHAQ" depa,, aku generasi yg kahag senyap senyap, tarak bunyi punya ,,hihihi,,tak sangka pulak bulih jumpa balik dgn zankx diPenang..

Depa dok perangat aku ajak ikut pi kayuh hari ahad,,,tapi apa kan daya tugas aku sebagai Manager Kilang Toyu lebih penting dari kayuh gerek,,,lain kali jer lah,,,mintak maaf banyak banyak kt semua orang kampong aku,,,soli soli soli...veli veli soli arrr....

Zan,,,hang balik pi tunjuk kt "Mummy" hang blog aku nih tentu dia tersenyum tengok aku,,,hahaa,,,dulu dulu depa semua la dok didik aku yg "payah nak idup" nih.......hang kim salam kat "Daddy" hang sekali...habag kt dia buat "ais kepal" kt aku satu,, dah 35 tahun aku tak makan ais kepal dia...srupPPpppppp..... senang senang mai pulak umah aku kt Penang bawak depa mai sekali..........

Kepada Mat Kedah........... aku ingat hang kena tukag kerja la , mau dak? aku rekomen hg kerja kt TV3........jadi pengacara Jejak Kasih......hahahahahha..... hang buat plak program Jejak Beskal ........

Sunday, November 11, 2007

Penang Hill Ride




Hari ni aku ikut geng asiong kedai beskal naik Penang Hill ikut jalan jeep,janji 7.30 kt kedai mamak relau tapi aku sampai sapa sekog pun tarak,pukui 8 baru depa mai. Ada dia tiga orang yg aku kenai selain asiong yg lain besa nampak muka tapi nama tarak tau !.. aku makan kat kedai nasi kandag sebelah Klinik Relau,yg depa makan kt kedai kopi china belah tepi.Mula2 aku ingat depa nk jalan sekali sama sama tp tup tup roti canai aku lambat sampai depa siap makan terus nk belah aku tak cakap apa la...cuma rasa tak best joint geng nih,this is the first and last..kalu mcm ni baik aku pi sendiri. Hampeh nyeer group..depa habih blah, aku dok layan roti canai lagi,,kami gerak lebih kurang 8.20am...depa cakap nk tunggu kt Bukit Gambbbir tapi habuk pun tarak.... aku Nik Pesa & 2 of my junior, slo slo kayuh sampai penang Hill...lantak ler depa nak pi tang mana pun aku dah fedup...sampai 84 jumpa balik semua...relek kena kopi jap pass tu sembang dgn Pak Man...overall ride hari ni aku rasa tersangatlah letih...pasai lama aku tak ride kot,,asik dok ride beskal idup ataih katil jerr huhu...sampai umah pukui 3 ptg. Gambag pun tak sempat ambik pasal cameraman aku tuh dok layan doowwnhill ikut 84 ,turun taman Belia.. sampai Moongate baru dia perasan yg dia telupa nak ambik gambar,, jadi gambag ni ler yg ada...

Friday, November 9, 2007

Rope Xcess

Yg kecik ni pun aku train jugak .. Ni yang no 2,,dia mcm aku gak ler...










PSDC Team Building set up repairing & upgrade...










Botol 100 plus buat spoil la... ni kt Jesselton Park sebelah Taman Belia.










Chulia Street, IWK building waterprofing work. Kadang2 tu bila ketagih nak panjat2 aku buat gak kerja mcm nih,mengisi masa lapang sambil cari duit kopi ....


























G.Brincang DIGI Tower,projek kementrian kesihatan & DIGI.











Hmmm,,,lagi satu hobi yg aku suka ialah rope xcess kerja dia lebih kurang macam Spiderman la,,panjat panjat pakai tali dgn equipment yg aku sendiri tak tau nak cerita panjang,almaklom la dulu masa sekolah B.M aku kantoi haha.. tempat yg orang tak leh pakai kren @ limited xcess mcm tower,bangunan tinggi dsb. Kadang kadang kami ada buat gak pakage untuk budak sekolah dan uni yang nak buat outdoor xtvt seperti abseiling,flying fox, basic rope xcess juga kelas motivasi dan team building. Ni gambag masa aku buat kerja kt G.Brincang,,,sejuk wooo...Projek ni adalah untuk komunikasi Radio Linking Repeater ,untuk kegunaan Kementerian Kesihatan seluruh Malaysia,tak lama lagi Hospital Kangar boleh cakap terus dengan ambulance yg berada kat Johor...dan lain2 tempat... dannnnnnnn kamilah yang bertanggung jawab,mengorbankan masa, kepakaran dan teknologi kami untuk menjana komunikasi masa akan datang... kami juga dioffer untuk jadi maskot DIGI hahahahahaha.............