slide show ...


Thursday, January 29, 2009

Sg Rhui 4x4 Trip ~ CNY 26th - 28th Jan 09

terangkat...2 kaki


co pilot turun kerana tak sanggup menghadapi cabaran huhu...

walaupun kecik aku puas hati dgn perfomence dia..





,,,haiii..mambang api mambang air mambang tanah..mambang anginn..


gambag mahai ah ken ambik...



Raya Cina cuti panjang pada kawan2 yg menyambut Tahun Baru Cina..."Kongsi Fat Chai...shin nin kuai lerr... ",,,Kilang pun shut down 2 minggu akibat krisis ekonomi yg makin teruk...apa nak buat ... nasib badan la...

Seingat aku la...dah 3 tahu lebih aku tak masuk hutan.... sebab masing2 sebok dgn xtvt lain,,,panjat gunung,,MTB dsb...ada plak yg modify 4x4 sampai dekat 2 tahun tak siap2,,bila dah siap kaki pon gatai nak tekan pedal..

......Akhirnya 26hb Jan,, kami sepakat nk buat family trip ke Sg. Rhui ,,,tempat ni dekat2 dgn Pekan Kupang ataupun aku nama glamernya " Kupang Hagen " @ Copenhagen ... hehehe..

Laluan balak yg aku sendiri tak tau sampai kemana...ada banyak campsite, kami ke campsite ke 3, sebab nak lama sikit main 4 wheel...

Nih antara gambar2 aksi mamat2 yg suka masuk hutan..



,,,,gambar masa Pope farewell dinner kt Hammer Head..sekali bincang pasai trip nih..



Feroza aku sebelom masuk hutan...kes tunggu member kat trail head..


background tuh Highway Grik ...


,,,baru nak start begolek... dah kena tarik...



,,Somphobe & Hafiz ,,,posing kat kereta cantik..



aksi kereta cantik...tayar baru tuhh !

,,,timing belt untuk buat jambatan....yg pakai topi tu engine-near !




,,tu diaaa...paku nadiag paku,,,siap beg tukang kayu pon dia bawak ..


, ,,kasi tarik tegang2 sat ni jatuh plak kereta aku !


,,,Mat Nadiag ..first car,,kalu dia lepas baru aku pulak..

video

,,,Hahh...tudia..ada macam Camel Trophy dak..?


nampak macam senang,,,tapi kalu tak pernah lalu..,,telor boleh kecut macam kueh siput...hehehe....


oooppp..kanan sikit...kiri sikit....


,,,tekan pelan2...tengok tangan aku nih belah mana nak pi...wehhh...

,,,tengok betui2 jgn main redahhh jer...


undog balik, tak betui lagi tuh............................

,,banyak la plak cameraman ambik gambag...


Campsite # 3


si kecik bercerita kt atuk dia,,,"tadi adik suruh masuk kiri,tp babah masuk kanan...aper dahh.."

YeeeHaaaaaaa.... main ayag bestnyaaaaa... !

,,Feri pulau pinang....betolak sekaranggg POoOooNnnn....!!!!


Dinnerr time........ ! makan apa pon sedap... !



Layan api la pulak...sejuk....

cameraman lagi...gambag api pon ambik depa nih..tarak kerja... !



Spider." Rela Ku Pujuk" .............................................
,,ehh...mana plak...driver Feri nih...


Flora & Farah Fauzana....



Pokok duit duit...dimana kau duitt..... !

,,,bekas tapak kaki Tapir.....

lembu ..lembu tenusu ,,,lepas bekubang............... !

Tak berapa "belemoih" sangat... pasai tak hujan...
Bila dah lama tak pi Offroad macam nih...sesekali pi rasa gian plak nak pi lagi.. Taipusam ni lagi satu trip kot..pi Lasor pon best juga boleh bawak MTB skali.. ada kawan2 yg nak buat 4x4 trip pi mana2 bagitau la kami sama boleh ikut sekali... tapi yg hard core bagi pecah gearbox tu kami tak mau la...kalu yg sikit2 tu boleh la..sat ni kereta lingkop susah plak nak repair... hehehe.. Trip kali ni aku rasa macam tak puas plak drive 4 wheel...sebab dekat...dan tak berapa mencabar.. kalu nak pi pulak kena pi musim hujan baru syiokk...bulih slide slide macam drift....hehhehe...



projek rakit 2009